Home » Zelfkennis » Galactische-Dag-Astrologie » Galactische-Dag-Astrologie

Galactische-Dag-Astrologie

De Galactische-Dag-Astrologie wordt ook wel de Maya-Astrologie genoemd, maar de Maya’s zelf duiden deze zelfkennismethode aan als de Tzolkin. Letterlijk betekent deze naam ‘het tellen (tzol) van ieder etmaal (kin)’. Daartoe worden gelijktijdig twee telcirkels gehanteerd. De langere cirkel (ook wel een ‘Maya-maand’ genoemd) telt in totaal 20 Zegels (zie bovenstaande afbeelding), en de kortere cirkel (ook wel een ‘Maya-week’ genoemd) telt in totaal 13 Tonen (zie onderstaande afbeelding).

In totaal telt de Tzolkin dus 20 Zegels maal 13 Tonen is 260 Toon/Zegel-combinaties. Bij iedere zonsopkomst gaan de levensenergieën over naar het volgende Zegel en de volgende Toon. Voor de Oude Maya’s waren deze 260 combinaties zo belangrijk dat ieders Zegel en Toon onderdelen waren van iemands naam.

Galactische-Dag-Astrologie – De Wholly Science-gids tot de Maya Tzolkin

Docent Johan Oldenkamp is niet alleen een toonaangevende deskundige in de Galactische-Dag-Astrologie, vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond is hij ook nog eens in staat om dit alles te verklaren. In een dun boekje, waarvan de voorkant hier links staat afgebeeld, beschrijft hij dit. Dit boekje dient tevens als ondersteuning en naslagwerk bij de cursus Galactische-Dag-Astrologie.